НАШАТА НАДЕЖДА

Home / Публикации / НАШАТА НАДЕЖДА

„А Бог на надеждата да ви изпълни с пълна радост и мир във вярването, тъй щото чрез силата на Светия Дух да се преумножава надеждата ви.” Римл. 15:13

В този безнадежден свят имаме надежда! И имаме привилегията да познаваме лично Богът на надеждата. Нашият Бог, който е „наше прибежище и сила, винаги изпитана помощ в напасти” (Псалом 46:1) и „крепост във време на беда” (Псалом 37:39), „ни възлюби и по благодат ни даде вечна утеха и добра надежда” (ІІ Сол. 2:16).

Има на Кого да се надяваме! Има на Кого да разчитаме, когато сме атакувани от огнените стрели на нечестивия и когато сякаш вървим по път без изход. Има Кой да е с нас, когато сякаш всички други са ни оставили или забравили.

И нека това време на пост, в което сме взели решение да се приближим до Бог и да се изчистваме от неправилни неща в живота си, да се стремим да Го опознаем повече като Богът на надеждата! А когато дойде надеждата, тогава идват пълната радост и мир във вярването. Няма радост и мир без първоначалният източник – надеждата. А радостта и мирът ни правят силни и стабилни като християни.

И ако нямаш надежда – силата на Святия Дух е тази, която може да я разпали в теб и да я преумножи.

 
„Понеже на Тебе, Господи, се надявам, Ти ще отговориш, Господи Боже мой Псалми” 38:15

Пишете ни

Не се колебайте да ни пишете по всякакви въпроси.