Как да устояваме във трудно време?

Home / Публикации / Как да устояваме във трудно време?

1Пет.5:6 И тъй, смирете се под мощната ръка на Бога, за да ви възвиси своевременно;

1Пет.5:7 и всяка ваша грижа възложете на Него, защото Той се грижи за вас.

1Пет.5:8 Бъдете трезвени, будни. Противникът ви, дяволът, като рикаещ лъв обикаля, търсейки кого да погълне.

1Пет.5:9 Съпротивете се нему, стоейки твърди във вярата, като знаете, че същите страдания се понасят и от братята ви в света.

Само защото идваш на църква не означава че Бог  ще посрене всяка твоя нужда и ще се справи със всеки твсой враг. Има много повече от това просто в неделя да отидеш в една зграда където се провежда богуслужение . Бог търси лично взаимоотношение  с теб  сега.

Начина по който се свързваме лично с Бог Отец е чрез името на Исус но също така е важно и отношението с което ние отиваме пред Бог. Точно за това говори Ап. Петър тук!

Снирението е правилното отношение с което ние трябва да стоим пред Бог ден и нощ.

Как е възможно това?

  1. Трябва да познаваш Бог като личност и характер . Петър казва че ръката на Бог е мощна и силна . Аз не бих прибягнал за помощ при някои които се е доказал като неудачник, но Бог не е такъв.Всекидневно ние виждаме и чуваме за великите чудеса които върши навсякъде около нас и за нас.
  2. Трябва да познаваш Божиите обещания. Всяко едно от тях е дадено с цел да снабди определена потребност в живота ти по най добрият начин

Така  ние виждаме тук че отговорноста ни е да се смирим пред Бог и да му възложим всяка наша нужда е наша ако ние не го направим Бог няма да направи това което е обещал в горе посочените стихове

Божията отговорност е да ни издигне и да се погрижи за нас  по начин по който Той смята че е най добър за нас.

  1. Относно атаките на сатана Петър ни инструктира за нашето отношение и деиствия които трябва да имаме.  1Пет.5:8 Бъдете трезвени, будни

1Сол.5:8 а ние, като сме от деня, нека бъдем трезвени и нека облечем за бронен нагръдник вяра и любов и да турим за шлем надеждата за спасение.

1Пет.5:8 Бъдете трезвени, будни. Противникът ви, дяволът, като рикаещ лъв обикаля, търсейки кого да погълне.

                     1Пет.5:9 Съпротивете се нему, стоейки твърди във вярата

Сатана има толково достъп до живота ти колкото ти лично му предоставиш!!! Това с което прави пролука в нас за него е нашата несигурност и колебание относно нашата вяра.  За много от нас отгововрът  когато някой ни  попита  „как си?”е „горе долу”

Точно там се пропуква нашата вяра – в нашата изповед , в нашето говорене. Стойте твърдо в това което сте повярвали и не спираите да го говорите особено когато сатана идва със съмнение към вас. Просто му кажете „ даволе писано е ………и аз стоя втърдо върху това от сега и до века  изчезвай ‘  

 

Пишете ни

Не се колебайте да ни пишете по всякакви въпроси.