Как да се справя с безпокойството в мен?

Home / Публикации / Как да се справя с безпокойството в мен?

Мт.6:31-33 “(31)И така, не се безпокойте и не казвайте: Какво ще ядем?; или: Какво ще пием?; или: Какво ще облечем? (32) Защото към всичко това се стремят езичниците; понеже небесният ви Отец знае, че се нуждаете от всичко това.  (33) Но първо търсете Божието царство и Неговата правда; и всичко това ще ви се прибави.”

 

Безпокойството е избор, който ние правим  гледайки  на  обстоятелствата около нас . То се проявява  първо в нашите мисли, продължава да се развива чрез нашето  говорене и накрая в нашите действия. В основата на безпокойството се крие страхът от провал и загуба, както и страхът от недостатъчност.

 

В този пасаж Исус говори точно за това –„…не се безпокойте и не казвайте”!

 

Каква е причината, която Той ни дава, за да не го правим?

 

Нашият Небесен Баща знае за нашите нужди. Ние, които сме приели Господ  Исус Христос  имаме Бог Отец за свой баща.

 

Ти приел ли си Исус Христос за свой Господ и Спасител?

 

Ако не си го направил сега е подходящото  време. Това е начина, по който Бог  те включва в своето семейство  и става реален в живота ти.

 

Това, което Го задвижва, за да ни помогне е:  нашето покорство в търсенето на Неговото царство — да бъде  изявено в живота ни! / а то   е да искаш Исус да те ръководи и да ти помага в решенията, които вземаш постоянно всеки ден /сьобразени ли са те с Неговата праведност?,както и нашата зависимост в унисон ли е сьс жертвата на Исус Христос на кръста? Ако търсим тези неща и копнеем те да са  на първо място в  нас, тогава Бог ще се погрижи за всяка наша нужда в живота ни. Това е начина, по които безпокойството ще ни напусне завинаги!!!

 

Пишете ни

Не се колебайте да ни пишете по всякакви въпроси.